Photo Gallery

Barwon Heads Contemporary Coastal Townhouses

Barwon Heads Contemporary Coastal Townhouses

31A Noble Street Barwon Heads - New Home Builder Geelong and Surfcoast - Living Edge Properties Pty Ltd New Home Builder in Geelong, Bellarine Peninsula or the Surf Coast. We specialise in New Architect Designed Homes. Love the style in this photo. Call us today to discuss Designing and Building your own New Architectural Home. 03 5254 1322

South Yarra Townhouses Upmarket Chapel Street Lifestyle

South Yarra Townhouses Upmarket Chapel Street Lifestyle

Designed by Simon Greenwood Architects, these three new fashionable and upmarket thoughfully designed townhouses in South Yarra will provide their new owners with a Lifestyle guaranteed to make all their friends envious. Located a stones throw to the tasty delights of the Prahran Market and the fashion centre of Chapel Street the owners won't be able to decide whether they entertain inside or outside the house.

Apartment Block Given New Lease of Life

Apartment Block Given New Lease of Life

1960 Block of 16 Flats is transformed with Major Renovation and Given New Lease of Life

East St Kilda Extension - Smooth Clean Lines White on White

East St Kilda Extension - Smooth Clean Lines White on White

Open Plan Residential Building Extension of House in East St Kilda. Clean white surface lines throughout the house and white polished concrete floor give this house a really fresh look. Perfect for displaying those artwork pieces. Great undercover outdoor barbeque entertaining space which seamlessly merges with the rear living room and kitchen. Fantastic large north windows with high level celestory windows ensure the temperature in the rear living room is always just right.

Carnegie Extension - North Window Wall Feature and Function

Carnegie Extension - North Window Wall Feature and Function

This Des Holmes Architects designed open plan rear extension ensures the inside living space meets the outside living space. The entire northern wall of the rear extension cosist of timber glazed windows ensuring the maximumum amount of sun during winter while protected from the heat with a large overhanging eave during the hot summer. The rear living room opens out onto a rear outdoor decking entertainment area. The use of natural timbers and dark stains on the window timberwork make the windows a real feature of the design.

Brunswick New House - Fresh Inner City Style

Brunswick New House - Fresh Inner City Style

This inner city house on long narrow block, now has a new owner living in style. This site was less than 5m wide and required clever design to maximise use of the land, while complying with council planning requirements. The house was designed with open plan spaces with large floor to ceiling sliding doors used for opening and closing spaces to suit changing requirments.

Coburg Extension - Inside Living Meets Outside Living

Coburg Extension - Inside Living Meets Outside Living

This Michael Ellis Architects designed open plan extension ensures the inside living space meets the outside living space. Huge bifold doors have been designed to really open the space from the open plan living room to the rear outdoor decking entertainment area. The use of natural timbers, stone and natural coloured renders ensure everything is comfortably balanced and a enjoyable space to live in.

Brunswick East Extension - Modern and Energy Efficient

Brunswick East Extension - Modern and Energy Efficient

This californian bungalo had past its used by date. With a growing family, it was time to utilize this inner city properties features and create a home for today that could be enjoyed into the future. The design incorporated leaving the front of the existing californian bungalo in tack and creating a modern double storey extension at the rear. The extension draws from Japanese architecture in the selection of materials, colours and finishes. The home is extremely energy efficient and requires little heating and has no mechanical cooling other than a ceiling fan. Windows have been designed for passive movement of air though the house which keeps air temperature relatively constant.

Brunswick Extension - Glass House

Brunswick Extension - Glass House

Glass glass and more glass. This single level extension encorporates a exposed hardwood structural frame with sheet double glazing fixed directly to the frame. This ensures maximum exposure to the sun during the winter months naturally helping to warm the living space, while being protected from the sun during the summer by roof eaves. Other features include concrete bench tops, dark stained hardwood flooring and joinery built exactly to client requirements.

Port Melbourne Beachside Heritage with Modern Transformation

Port Melbourne Beachside Heritage with Modern Transformation

Heritage listed housing commission home in Port Melbourne gets new modern extension to take advantage of beach side location. Heritage listing of the entire estate meant there were council restrictions with extending the house. The design encorporated elements to compliment the original heritage of the house, maintainting roof pitches, tiles, red bricks and the original ground level structure externally remained in tact. The extension both at ground and second storey level transforms the house into a space which gives the occupants a lifstyle that is modern, functional, sustainable and relaxing. The house is sustainably designed with windows and doors positioned to allow passive air movement during summer for natural cooling. Front and rear decks open off the upstairs living area and overlook the bay, perfect for relaxing with friends with a few drinks on hot summers days.

Environmentally Friendly Home Extension

Environmentally Friendly Home Extension

This new home renovation and extension has revamped the existing home layout under the original roof, with more functional room spaces. Created a energy efficient home, with Double Glazing, Roof Floor and Wall Insulation, Solar, Water Tanks, Low Energy Lighting, Hot Water Circulation. The extension has opened up the rear of the house to the large backyard via nice big glass sliding doors which open out onto the covered hardwood decking and views over the backyard.

Early 1900's meets Early 2000's

Early 1900's meets Early 2000's

This early 1900's solid red brick home was in need of a little attention to bring it into modern day lifestyle. A stylish extension was designed to create a new open plan kitchen and living area at the rear of the house with large east and north facing windows to maximise infusion of light. The proportions and materials used in the extension creates a modern feel while seamlessly combining with the existing home.

Light Filled Warehouse Apartment

Light Filled Warehouse Apartment

This top level apartment has been constructed in an old Australia Post Distribution Centre. The open plan design uses the kitchen, shelves, stairs and mezzanine to divide the spaces. The main living space utilizes a bifold door system though the centre of the space. The bifold door system gives flexibility of either haveing the space open or dividing it into two rooms. Perfect for when guests stay over.

Room for the Growing Family

Room for the Growing Family

The renovation and extension of this bayside home has made things a lot more pleasant for this growing family. Adding additional bathrooms, bedrooms and study to the upper level has meant that everyone now has their own space. No more waiting for the shower in the morning. Opening up the living area to the landscaped garden with a series of french doors makes the living area great for entertaining.

Designed perfectly for the rental market.

Designed perfectly for the rental market.

This house consists of open plan living, dining and kitchen area, 3 bedrooms, 2 bathrooms, laundry and lockup garage. The open plan living area opens out onto a substantial deck for outdoor entertaining. The house has been designed for maximium energy efficiency with north facing windows, full building insulation, solar hot water, water tank and small water friendly low maintenance gardens.

1950's Home Given New Lease of Life

1950's Home Given New Lease of Life

This home was extremely run down and was in need of a lot of work. All the old lean to type construction which had been tacked on over the years was removed. This made way for a new open plan living, dining and kitchen area. The new extension included north facing windows and glass sliding doors opening out onto a deck. Walls were painted in a light colour to maximise reflection of light throughout the space. The gardens were landscaped using low maintenance drought tolerant plants.