Port Melbourne Beachside Heritage with Modern Transformation

Front in the Morning
   

 

Front in the Morning

The original red brick 4 room housing commission home was built over 60 years ago. Heritage listing of the entire estate meant there were council restrictions with extending the house. The design encorporated elements to compliment the original heritage of the house, maintainting roof pitches, tiles, red bricks and the original ground level structure externally remained in tact. The extension both at ground and second storey level transforms the house into a space which gives the occupants a lifstyle that is modern, functional, sustainable and relaxing. The house is sustainably designed with windows and doors positioned to allow passive air movement during summer for natural cooling. Front and rear decks open off the upstairs living area and overlook the bay, perfect for relaxing with friends with a few drinks on hot summers days.

 
 
Back to Galleries  »